Skye Joris, paraveterinair

Mijn naam is Skye Joris, sinds 2015 ben ik werkzaam als paraveterinair bij Dierenkliniek Roerdalen.

Ik ben van jongs af aan altijd al met dieren bezig geweest, tijdens mijn tienerjaren heb ik in de weekenden bij een hondenpension gewerkt. Hier hadden ze naast honden ook katten, konijnen en verschillende soorten groot vee. Hierdoor heb ik uiteindelijk  de keuze gemaakt om de opleiding tot dierenartsassistente te gaan volgen.

Ik heb de opleiding tot paraveterinair gevolgd aan het Citaverde College in Heerlen.

Tijdens mijn studie heb ik de kans gekregen om in het buitenland stage te lopen: Ik ben 8 weken naar het eiland Lesbos in Griekenland gegaan. Hiervan heb ik 4 weken bij een asiel en 4 weken bij een dierenarts stage gelopen. Ik heb hier veel praktische dingen geleerd, maar ook de grote verschillen in cultuur en werkwijze ervaren.

Na mijn stages bij Dierenkliniek Roerdalen, kon ik direct aan de slag als dierenartsassistente. Ik geniet van elke dag en ik vind het heerlijk om de klanten en dieren te leren kennen.

Thuis heb ik een hond genaamd Nouky en een kat genaamd Mozes.

Nouky heb ik geadopteerd uit Griekenland. Zij komt uit het asiel ‘Eresos for Animals’ waar ik tijdens mijn studie stage heb gelopen. Het is een kleine blonde knuffeltante die graag bij je in de buurt is. Het is een dankbaar hondje dat echt kan genieten van een gezellige lange wandeling.

Mozes is een vondeling. We hebben haar in een tuin gevonden. Ze lag er al een dag te miauwen zonder tekenen van een moederpoes in de buurt. Mozes was ongeveer 1 week oud toen we haar vonden. We hebben haar in huis genomen en bij een andere poes gelegd dat toevallig een nest kittens had. Mozes werd direct door de poes geaccepteerd waardoor ze gezond en met soortgenoten is opgegroeid.

In  mijn vrije tijd doe ik  aan hiphop en ik vind het leuk om met vrienden uit te gaan.

Wellicht tot ziens in de praktijk,

Skye