Dierenarts Martine Smids

Zoals veel kleine meisjes, wilde ik op jonge leeftijd al dierenarts worden.

Ik ben opgegroeid in Maastricht, als middelste van een gezin met 3 kinderen. Wat me het meeste bijstaat van mijn jeugd, is dat ik altijd omringd werd door dieren. Vooral de katten en later mijn pony, speelden een belangrijke rol.

Na mijn middelbare school opleiding, ben ik de studie diergeneeskunde begonnen aan de faculteit Gent in België. Een geweldige tijd, waarin er ontzettend veel gestudeerd moest worden, maar ook voldoende tijd was voor ontspanning. Na mijn afstuderen in de richting ‘gezelschapsdieren’  in 2005, heb ik eerst 2 jaar in loondienst gewerkt.

Naast diergeneeskunde, lag mijn interesse ook bij het ondernemen, vandaar de keuze om in 2007 mijn eigen praktijk te beginnen in Melick: Dierenkliniek Roerdalen was een feit!

Tijdens mijn studie ging mijn speciale aandacht al uit naar de geneeskunde van konijnen, de behandeling van deze bijzonder leuke patiënten vergt een hele andere benadering. Konijnen zijn voor ons volwaardige huisdieren en we doen er dan ook alles aan om ze (net als honden en katten) de beste diergeneeskundige zorg te bieden.

De vrije tijd  die ik nog overheb, breng ik graag met mijn gezin door. Daarnaast blijft er weinig ruimte over voor hobby’s, hoewel onze bescheiden veestapel ook wel als een hobby gezien mag worden. Op het moment hebben we 4 katten: Otter & Bever, 2 broertjes van alweer 11 jaar oud, Diezel (9 jaar) en Spinner (de kater van mijn zoontje, ze zijn onafscheidelijk). Daarnaast hebben we 2 konijnen: Evert & Kruutje en 2 kippen (Puck en Pol).

Tot ziens in de praktijk,

Martine Smids

Bekijk hier de bijscholingen, cursussen en Post-Academisch Onderwijs (PAO) van Martine